spacer.png, 0 kB

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag van 11 - 17 uur

NB: Op zondag géén reserveringen mogelijkContactgegevens

Het Oude Theehuys
(terrein Duin en Bosch)
Oude Parklaan 8
1901 ZZ Castricum

tel: 0251-651949
e-mail:
info@hetoudetheehuys.nlVoorgaande nieuwsbrieven

facebook
Het Oude Theehuys werd
mede mogelijk gemaakt door:


Stichting Doen
Stichting Doen


Het Rabobankcooperatiefonds
Het Rabobankcoöperatiefonds


Oranje Fonds
Het Oranje Fonds


Het SKAN fonds
Het SKAN fonds


Het Fonds Psychische Gezondheid
Het Fonds Psychische Gezondheid


Britt-mode


Image
Marina Fotografie


Rotary Uitgeest Kennemerland

Interieurontwerp
Steina Thorvardsdottir


De Vree Architecten BNA

Buro Stof

BV Kantoorcentrum POA


en alle andere
Vrienden van het Theehuysspacer.png, 0 kB
Home
TeaJam - Zaterdag 10 maart van 14.00 tot 16.00 _Zelikob en Reinier Borst

Zaterdagmiddag 10 maart, vanaf 14.00 uur, TeaJam met twee korte optredens. Ditmaal Klezmer en een solo-optreden. Kom genieten van muziek en het lekkers van Het Theehuys.

Image
14.00 uur Reinier Borst. Hij speelt een repertoire van eigen werk, pop- soul- en jazzklassiekers. Hij zingt en begeleidt zichzelf op gitaar. Soms gebruikt hij elektronische hulpmiddelen, maar de kern van het werk blijft altijd de stem, het lied en het gevoel. Reinier is ruim 25 jaar actief in zeer uiteenlopende groepen.

Image
15.00 uur Zelikob, een enthousiaste volksmuziekband, die vooral klezmermuziek ten gehore brengt. Klezmer herbergt de melancholie van de blues, de uitbundige vreugde van bruilofts- en dansmuziek en de mogelijkheid tot improvisatie van jazz. Het is weemoed om op te dansen en plezier om bij te huilen. De bandleden uit Castricum, Heemskerk en Heerhugowaard, zijn: Marjon Lindeboom (klarinet), Rens van Bree (basklarinet), Willem Elsing (accordeon) en Paul Zeijlemaker (contrabas).

 
Zaterdag 11 februari 14.00 uur - Souvenirs de Samois

Souvenirs de Samois
Swingende Gypsy jazz in Het Oude Theehuys
Met gepaste trots presenteert het Oude Theehuys op zaterdag 11 februari  Souvenirs de Samois, een kwintet gevormd rond Rino van Hooijdonk en Bram van Es, twee spelers van naam in de gitaarstijl van Django Reinhardt. Rino van Hooydonk is een gerenommeerde gitaarvirtuoos uit Zuid Limburg die al op jonge leeftijd furore maakte door met Stochelo Rosenberg de gouden stuiver te winnen bij het legendarische Stuif es in. Bram van Es heeft een naam opgebouwd als vaste begeleider van Lollo Meier en Fapy Lafertin. Bram en Rino speelden in 2010 in verschillende formaties op het hoofdpodium tijdens het Django Reinhardt festival in Samois. Souvenirs de Samois wordt verder gevormd door de Vlaamse violist Bruno op de Beeck, zijn zoon Sam op slaggitaar en Michiel van Engelen op contrabas.
Souvenirs de Samois treedt op tussen 14.00 en 16.00 uur. In het voorprogramma speelt vanaf 13.00 uur La Cuerda, het trio van gypsy flamenco gitarist Ed Beerepoot.
Rino van Hooydonk bouwt ook gypsy gitaren en zal er zo mogelijk, enkele tentoonstellen.  
U vindt Het Oude Theehuys in Bakkum op het terrein van Dijk en Duin, ingang aan de Zeeweg, er is voldoende parkeergelegenheid.

Image

 
Spotless Mind en Toon Hollanders in het Oude Theehuys

Bakkum - Zaterdagmiddag 14 januari om 14.00 uur is er weer een nieuwe editie van open podium “TeaJam”. Met twee bijna akoestische korte optredens in intieme sfeer.

Image

Als eerste speelt Spotless Mind met zanger/gitarist Mark Lohmann en gitarist Daan Minderman. Mark is het creatieve brein van de twee, hij schrijft alle nummers. Daan voegt zijn partijen en solo’s toe. De begeleiding is ingetogen maar evengoed krachtig. De teksten gaan vooral over dingen uit het dagelijkse leven.
http://www.youtube.com/watch?v=9JXELUOA9Y0

Image

Dan Toon Hollanders, al op de podia te vinden in de vroege jaren zestig en geen onbekende in de regio. Toon brengt wat hij het liefste speelt: onvervalste mooie countryliedjes. Hij neemt drie muzikale vrienden mee: Fred van Willigen op gitaar, JP Borgerding op drums en Simon Droog op bas. Toon zal songs ten gehore brengen die hun oorsprong vinden in Texas. Mooie ballads afgewisseld met uptempo werk.
www.toonhollanders.nl

 
Zaterdag 17 december van 15.00 tot 17.00 uur -Foursome

Foursome in Het Oude Theehuys

Noord-Hollandse folk, dat is waar Foursome voor staat. De muziekgroep geeft concerten met een mooie mix van Ierse en Keltische ballades en Nederlandstalige luisterliedjes met teksten geïnspireerd op het Noord-Hollandse landschap. Maar dat niet alleen! Net zo goed (of kwaad!) zingt Foursome over de vreugde en de treurigheid van het leven. Leuke, gevoelige en uitbundige liedjes, liedjes met zeggingskracht! Met uitgesproken stemmen en veel verschillende instrumenten maken de vier van Foursome er een klinkend geheel van. Marian van Dam, Berna van Rijswijk, Timon Ytsma en Kees Kraakman, samen timmeren ze al tien jaar aan de muzikale weg. Op zaterdagmiddag 17 december geven ze een concert in Het Oude Theehuys in Castricum (terrein Duin en Bosch); geheel akoestisch en ook nog eens verrassend afwisselend. Een concert dus om mee te maken!

Kijk voor meer informatie over de groep kijk op www.foursomemusic.nl
Image

 
Zaterdag 12 november van 15.00 tot 17.00 uur Tea-Jam

Swingende klanken tijdens TeaJam
Bakkum – Op zaterdag 12 november is er een nieuwe editie van TeaJam in het Oude Theehuys. Dit keer kan het publiek genieten van twee optredens. Om 15.00 uur beklimt het T-Trio het podium; drie mannen die veel plezier in het musiceren hebben en dat overbrengen op de luisteraar. Het trio bestaat uit Fred van Wilgen op sologitaar, Lejo van de Ven op slaggitaar en René Rühland op de contrabas. Om beurten zingen zij een lied en daarbij komen verschillende stijlen aan bod. Denk dan aan blues, country en rockabilly. Image

Om 16.00 uur is het tijd voor de klanken van La Cuerda. La Cuerda speelt rumba flamenca en gypsy swing a la Paco de Lucia, Django Reinhardt, Manitas de Plata en het Rosenberg Trio met een eigenzinnige, soms uitzinnige swing. Ed Beerepoot speelt sologitaar. Hij combineert vingervlugge flamenco met de explosieve speelstijl van het Rosenberg Trio. Hans Tonkes op bas speelde regelmatig op tv en in vele landelijk bekende bands als de Hobo String Band, Match en de Shithouse Band. Ook speelde hij met Jan Akkerman en Hans Dulfer. Jeroen Walstra speelde vele instrumenten en muziekstijlen en kwam via Django Reinhardt terug bij de gitaar, zijn eerste instrument, waarop hij zich ontpopt als een swingende begeleider. De entree is gratis. Het Oude Theehuys is te vinden op het terrein van Dijk en Duin, ingang Zeeweg. Image

Foto: La Cuerda van Henk Hommes.

 
Zaterdag 15 oktober van 15.00 tot 17.00 uur - Jazztrio - Crabfeathers

Crabfeathers is een Amsterdams trio met tenorsaxofonist Ewian Vos, contrabassist Maarten Klomp en op piano Loes ten Velden. Ze hebben elkaar leren kennen bij de Amsterdamse koperloze bigband JazzAlert waarin ze jarenlang samen hebben gewerkt onder leiding van Martin Klein. Met deze formatie werd op vele jazzfestivals gespeeld door heel Nederland. 

Sinds 2008 treedt Crabfeathers zelf regelmatig op. Onlangs waren ze te beluisteren bij de Hortus in Amsterdam en de Kleine Kerk in Duivendrecht. Hun muziek laat zich omschrijven als prettig, warm, sfeervol, swingend, afwisselend en herkenbaar. Het trio speelt voornamelijk jazz en bossa, waarbij ook uitstapjes naar blues en groovy funk niet worden geschuwd.

Image

 

 
Zaterdagmiddag 1 oktober nieuwe CD presentatie van Duo Hoed en de Rand

 Zaterdag 1 oktober van 15.00 - 17.00 uur

 Image

"De Hoed en de Rand" is Peter van der Steen (zang/gitaar) uit Noordwijk en Jelle van der Meulen (zang/accordeon) uit Castricum. Ze zingen Nederlandstalige poëzie, luister- en drinkliedjes. De melodieën bij de gedichten maken ze zelf. Voor hun eigen liedjes zijn de inspiratiebronnen onder andere de zee en de liefde. www.hoedenderand.nl

 

 
Zaterdag 24 september - Poëzie en muziek - in het Oude Theehuys

Image

Op zaterdag 24 september, ’s middags van 15.00-17.00 uur, treden dichter JABIK VEENBAAS en de musici DIRK ZEEMAN (zang en gitaar) en GERARD SCHILDER (piano) op in het Oude Theehuys. Bij deze gelegenheid zal Veenbaas onder meer voorlezen uit zijn nieuwe bundel Om de zee te bevaren, die in oktober verschijnt, maar daarnaast ook uit ander werk.
 Veenbaas publiceerde tot nog toe vier Friestalige bundels, waarvan er drie werden vertaald in het Nederlands: Darwinistische weemoed, De zon, het smalle bed, mijn lichaam en Brieven aan mijn kind. Om de zee te bevaren, zijn vijfde, is zijn eerste oorspronkelijk Nederlandstalige bundel. Het werk van Veenbaas kenmerkt zich in het bijzonder door een grote rijkdom aan beelden, maar ook door een grote muzikale gevoeligheid. Dichter en criticus Willem Thies schreef eens over zijn gedichten: ‘Jabik Veenbaas’ poëzie is beeldrijk zonder overdadig te zijn, fantasievol zonder op hol te slaan, lyrisch zonder uit de bocht te vliegen.’
 Dirk Zeeman, een man met een zeer karakteristieke hoge stem, is de leadzanger van de Neil Young-coverband. De begaafde pianist Gerard Schilder speelt bij diezelfde band. Het tweetal zal uiteraard songs van Neil Young ten gehore brengen, maar daarnaast ook werk van de Beatles, Leonard Cohen en anderen.www.hetoudetheehuys.nl ingang Zeeweg Castricum

 
Castricum Culinair

U kunt nu uw tafel reserveren bij uw favoriete restaurant(s)...!

klik op de banner en lees meer!

Image

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 34 - 44 van 104
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
   
free joomla templates Joomla tutorials joomla themes