spacer.png, 0 kB

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag van 11 - 17 uur

NB: Op zondag géén reserveringen mogelijkContactgegevens

Het Oude Theehuys
(terrein Duin en Bosch)
Oude Parklaan 8
1901 ZZ Castricum

tel: 0251-651949
e-mail:
info@hetoudetheehuys.nlVoorgaande nieuwsbrieven

facebook
Het Oude Theehuys werd
mede mogelijk gemaakt door:


Stichting Doen
Stichting Doen


Het Rabobankcooperatiefonds
Het Rabobankcoöperatiefonds


Oranje Fonds
Het Oranje Fonds


Het SKAN fonds
Het SKAN fonds


Het Fonds Psychische Gezondheid
Het Fonds Psychische Gezondheid


Britt-mode


Image
Marina Fotografie


Rotary Uitgeest Kennemerland

Interieurontwerp
Steina Thorvardsdottir


De Vree Architecten BNA

Buro Stof

BV Kantoorcentrum POA


en alle andere
Vrienden van het Theehuysspacer.png, 0 kB
Home
Zaterdag 9 juli - Teajam - van 15.00 tot 18.00 uur

De volgende muziekanten treden voor U op:

15.00 uur: LiLa

Image

Jong talent uit Castricum. Lisette Huijgen en Laura Wolf, piano en zang. De twee hebben een kort programma met mooie popliedjes samengesteld.

16.00 uur: Hurrymania

Image

Donkere popsongs over verlangen en verlies, verpakt in een verraderlijk vrolijk en aanstekelijk jasje.

Rob van der Plas - zang en gitaar

Sooi - zang, viool, omnichord en klokkenspel

Kim Rademakers - bas en zang

http://hurrymania.com

http://youtu.be/ty4huMvd3xA

 

17.00 uur: Little Birdie (Canada)

Image

Little Birdie, ofwel Orit Shimoni, komt uit Quebec, Canada. Veelzijdig en productief is ze. Bijna voortdurend onderweg ook, van optreden naar optreden in haar thuisland, maar nu ook in dit deel van Europa. Haar schrijfstijl wordt soms vergeleken met die van Leonard Cohen, haar zangstijl met die van Loretta Lynn en Emmylou Harris, maar ook die van Chrissie Hynde en Patti Smith. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en accordeon.

http://www.myspace.com/weelittlebirdie

 
Galerie Mobile bij 'Het Oude Theehuys'

 Image

Frans Keijzer is sinds februari 2010 stamgast van Het Oude Theehuys in Bakkum.
Frans is sinds 1999 bekend bij Dijk en Duin vanwege een bi-polaire stoornis (manisch depressief).   Afgelopen 5 mei is Frans met ontslag gegaan en zijn klachten zijn dankzij medicatie onder controle. Nu is het zaak om zijn leven opnieuw op de rails te krijgen. Momenteel woont Frans in 'n kunstzinnige camper en heeft hij plannen om terug te gaan naar Zuid-Frankrijk om er olieverfschilderijen te verkopen op de boulevard van Cannes. 

Het zijn schilderijen die ook in sommige westerse kunstgalleries en (kunst)winkels worden verkocht. De olieverf-doeken zijn geschilderd in China door Chinese kunstenaars voor de westerse kunsthandel. Ze zijn verkrijgbaar vanaf 30,-. Er kan gekozen worden uit zo'n honderd uiteenlopende schilderijen, van reproducties van oude meesters tot populaire moderne ontwerpen. Zaterdag 4 juni aanstaande zijn de schilderijen eenmalig te koop bij het Oude Theehuys vanaf 11u, ingang Zeeweg terrein Dijk en Duin.

 

 

 
Zaterdag 4 juni 15.00 uur-Tribeca Jazz Trio in Het Oude Theehuys

 Image

Het Tribeca jazz trio treedt op 4 juni opnieuw op in het Oude Theehuys. Ze speelden er eerder  in januari en hebben nu hun zinnen gezet op een zonnig optreden op het terras. Daar waren dit voorjaar al een paar drukbezochte optredens waaronder dat van saxofoonkwartet Artishock.


Tribeca is een Amsterdams trio met zangeres Rebecca Schaefer, op piano Gerke de Boer en  Marco Mulder op  contrabas. Het trio ontleent zijn naam aan de oude kunstenaarswijk Tribeca in New York en beleefde zijn vuurdoop in 2008 tijdens het Valentijnsdiner van Boom Chicago.
Rebecca Schaeffer is een zangeres met een heel eigen geluid dat ze ontwikkelde bij de Amsterdamse jazzopleiding Djam. Gerke en Marco leerden elkaar kennen tijdens jazzworkshops in het Amsterdamse Bimhuis en ze speelden zo’n 10 jaar in jazzkwintet Bonkevaart.
Namen als Keith Jarreth, Herbie Hancock, Thelonious Monk, Charlie Hunter, Kurt Elling en Cassandra Wilson vormen de inspiratiebronnen voor dit trio dat ritme en harmonie subtiel weet te combineren tot een organisch geheel. Daarin komt de warme stem van Rebecca Schaefer volledig tot haar recht. Aangezien Rebecca na de zomer naar Schotland verhuist is dit nog een van de weinige kansen om Tribeca live te zien en horen.


Het Oude Theehuys is via de Zeeweg te bereiken (ingang Dijk en Duin) en er is  ruim parkeergelegenheid. 4 juni, terras Oude Theehuys te Bakkum, aanvang 15.00 uur.

 

 
Zaterdag 7 mei vanaf 15.00 uur TEAJAM in Het Oude Theehuys

Het programma van zaterdag 7 mei:

Marije Franken en Ger Oosterhaven - dwarsfluit en gitaar

Image

Image

Klassiek. 1e jaars conservatorium studente speelt met een studiegenoot stukken van onder andere Astor Piazzolla, Jacques Ibert en Fauré.

Nicolaas - singer-songwriter

Zingt eigen Nederlandstalige liedjes met virtuoos uitgewerkte gitaarbegeleiding.
De teksten zijn diep doorleefd, de melodieën eigenzinnig en doordacht.

Image

Primrose Path - Jazz

Hun stijl is voornamelijk jazz, maar niet álles hoeft als Jazz te klinken. Improvisatie is belangrijk.
Bart Leeuwerink - gitaar, Edith Terband - zang en bas, Rik Danko - gitaar en Mark Degens - cajon.

Image

 
Zaterdag 23 april - Saxofoonkwartet - Arti Shock- featuring Marian Huiberts in Het Oude Theehuys


Op zaterdag 23 april treedt saxofoonkwartet “Arti Shock” uit  Hoofddorp op van 15.00 tot 18.00 uur in Het Oude Theehuys.

Het kwartet bestaat in de huidige vorm 3 jaar, al moet vermeld worden dat ze voor dit optreden een jong talent hebben weten aan te trekken in de persoon van Steven de Vries op altsaxofoon.
Het repertoire is afwisselend te noemen: jazzstandards, stukken uit The Great American Songbook, latin, tekenfilmmuziek en tango’s van Astor Piazolla.  Het kwartet wordt gecoached  door Willem van Merwijk  die ook voor het kwartet arrangeert en zij zullen van hem enkele uitvoeringen ten gehore brengen.
Bijzonder aan dit optreden is de bijdrage van Marian Huiberts. De bekende tenorsaxofoniste uit Bakkum zal deze middag het kwartet ritmisch begeleiden op cajon. Image

Het kwartet bestaat uit: Axel van Luijk op sopraan- en altsaxofoon, Steven de Vries op altsaxofoon, Kristel Knebel op tenorsaxofoon en Huibert Geesink op baritonsaxofoon.
Het optreden begint om 15.00 uur. Het beloofd een “swingende” middag te worden!
Image

 
MTB club de Zeeleeuw is enthousiast over onze nieuwe fietsenrekken

Image

De fietsenrekken zijn gemaakt door 4 enthousiaste medewerkers van GRIP Purmerend, dit is een onderdeel van de REAKT groep. www.grippurmerend.nl

Volg de link voor het trainingsfilmpje van MTB de Zeeleeuw!

 

 
TeaJam op zaterdag 5 maart van 15.00 tot 18.00!

De volgende muzikanten traden voor u op:

Hurrymania - Donkere popsongs over verlangen en verlies, verpakt in een verraderlijk vrolijk en aanstekelijk jasje. http://hurrymania.com/
Image
Boudiccca's Voice - Ierse en Schotse folkmuziek op eigen wijze. http://www.boudiccas-voice.com
Image

Camadou - "Je suis French Canadian, singer-songwriter." Met begeleiding van Lex van Amsterdam, fingerstyle gitaar en René Rühland, contrabas. http://www.camadou.nl/

Image

Tijdens de muziek kun je genieten van al het lekkers wat Het Oude Theehuys te bieden heeft. Bijvoorbeeld een kop huisgemaakte soep of een biologisch broodje met een bijzonder biertje.

Het Oude Theehuys (terrein Dijk en Duin) Duinenbosch 3, Castricum
Organisatie: René Rühland -
Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Jazztrio Tribeca zaterdag 29 januari

In Het Oude Theehuys in Bakkum treedt zaterdagmiddag 29 januari van 15.00 tot 17.00 uur Jazztrio Tribeca op!
Tribeca is een oude wijk van New York waar veel kunstenaars wonen en tevens de naam van het Amsterdamse trio van zangeres Rebecca Schaefer, pianist Gerke de Boer en  contrabassist Marco Mulder. Het trio bestaat sinds 2008 toen het zijn vuurdoop beleefde tijdens het Valentijnsdiner van Boom Chicago.

Lees meer...
 
TeaJam en kerst in Het Oude Theehuys

Bakkum - Intieme optredens in kerstsfeer van verschillende muzikanten op zaterdagmiddag 18 december van 15.00 tot 18.00 uur in het Oude Theehuys op het terrein van Dijk en Duin.


Junkyard Daisy, oftewel Sietse Brandsma, brengt een mooie mengeling van eigen nummers en bijzondere covers. Hij laat zich inspireren door muzikanten als Jeff  Buckley, Finn Andrews van the Veils en Thom Yorke.
Karlijn Langendijk is nog maar vijftien jaar oud, maar al een gitariste van formaat. Ze heeft het gitaarspelen met de paplepel ingegoten gekregen; haar vader is gitaardocent. Pas de laatste jaren is ze echt fanatiek gaan oefenen op de fingerpicking stijl. Ze speelt onder andere stukken van Tommy Emmanuel.
Een derde act is nog een verassing.
Speciaal voor deze middag staat er winterse soep en glühwijn op de menukaart.

Tevens is Het Oude Theehuys geopend op eerste en tweede kerstdag van 11.00 tot 17.00 uur en van maandag 27 december tot en met zaterdag 1 januari is Het Oude Theehuys gesloten. Zie www.hetoudetheehuys.nl.

 
Zondag 28 november genieten van poezie en muziek

ZONDAG 28 NOVEMBER van 15 tot 17 uur  kunt u genieten van poëzie en muziek bij Het Oude Theehuys. Het optreden wordt verzorgd door dichter Jabik Veenbaas en door de musici Dirk Zeeman (zang en gitaar) en Gerard Schilder (piano).

Jabik Veenbaas, geboren in Friesland, maar nu alweer bijna zes jaar Bakkumer, publiceerde tot nog toe vier Friestalige dichtbundels, waarvan er drie in het Nederlands werden vertaald. Hij werkt momenteel aan zijn eerste oorspronkelijk Nederlandstalige bundel. Klik hier om op Jabiks site te komen.

Lees meer...
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 45 - 55 van 104
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
   
free joomla templates Joomla tutorials joomla themes