spacer.png, 0 kB

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag van 11 - 17 uur

NB: Op zondag géén reserveringen mogelijkContactgegevens

Het Oude Theehuys
(terrein Duin en Bosch)
Oude Parklaan 8
1901 ZZ Castricum

tel: 0251-651949
e-mail:
info@hetoudetheehuys.nlVoorgaande nieuwsbrieven

facebook
Het Oude Theehuys werd
mede mogelijk gemaakt door:


Stichting Doen
Stichting Doen


Het Rabobankcooperatiefonds
Het Rabobankcoöperatiefonds


Oranje Fonds
Het Oranje Fonds


Het SKAN fonds
Het SKAN fonds


Het Fonds Psychische Gezondheid
Het Fonds Psychische Gezondheid


Britt-mode


Image
Marina Fotografie


Rotary Uitgeest Kennemerland

Interieurontwerp
Steina Thorvardsdottir


De Vree Architecten BNA

Buro Stof

BV Kantoorcentrum POA


en alle andere
Vrienden van het Theehuysspacer.png, 0 kB
Home
Szerelem in Het OudeTheehuys

Op zaterdagmiddag 8 mei tussen 14.30 -16.30 uur speelt Szerelem bij het Oude Theehuys op het terrein van Dijk en Duin in Bakkum.

Szerelem is een groep die muziek speelt uit veel landen van Europa. Van vrolijke Ierse Jigs en Reels tot dansmuziek uit de Balkan. Het feit dat de violiste van de groep: Nora Farkas, uit Hongarije komt maakt dat ook Hongaarse muziek volop vertegenwoordigd is. Romantische en melancholische klanken uit Roemenie en Transsylvanie staan zeker op het programma.

De naam van de groep is Szerelem: het Hongaarse woord voor liefde. Op 22 februari van dit jaar beleefde de groep een bijzonder dag. Hetty Kienhuis en Wim de Goede trouwden en Nora en Wim speelden daarbij. Het was het eerste huwelijk dat werd gesloten in Het Oude Theehuys.

De banden met het Oude Theehuys waren al eerder ontstaan: Wim de Goede maakte een tekening voor de monumentenroute en tijdens de opening van Het Oude Theehuys heeft Szerelem gespeeld.

Geen wonder dus dat Szerelem er echt zin in heeft om op 8 mei te komen spelen. We hopen op mooi weer en een gezellige aanloop.

 
Personeel Het Oude Theehuys in het nieuw gestoken

Sinds kort lopen alle medewerkers van Het Oude Theehuys in mooie zwarte T-shirts met orginele opdruk.

Dit is mede mogelijk gemaakt door BRITT mode in Castricum. Caroline Bleijendaal van BRITT mode:”Britt mode steunt van harte het initiatief van Het Oude Theehuys. Diverse klanten hebben al verteld hoe heerlijk zij daar toeven. Dus toen Brigitte van Campen het voorstel deed voor shirt reclame, was de beslissing snel genomen. En wat ziet het er mooi uit!!”

Het Oude Theehuys is een sociale onderneming, een werkplek voor mensen met verschillende talenten en mogelijkheden. De medewerkers zijn heel blij met de mooie shirts: “Nu zijn we nog beter herkenbaar voor onze klanten en het ziet er ook nog heel leuk uit”. In de orginele opdruk herken je het ontwerp van Gaia Nuissl van BuroStof uit Heiloo. Zij staat garant voor de huisstijl van Het Oude Theehuys.

U bent welkom om ons te bewonderen van woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur tevens kunt u dan genieten van een kopje (h)eerlijke koffie,ambachtelijke taart, huisgemaakte soep of een biologisch broodje.

Het Oude Theehuys is gelegen op het terrein van GGZ instelling Dijk en Duin te Castricum ook alle feestdagen geopend (30 april-13, 23 en 24 mei) zie www.hetoudetheehuys.nl

Op de foto medewerkers AnneKay, Rutger en Monique in de nieuwe shirts

Image

 
Het Oude Theehuys is jarig!

Het Oude Theehuys al na 1 jaar niet meer weg te denken!

Bakkum – Drie dagen Feest! Het Oude Theehuys bestaat 1 april 1 jaar en daarom betaalt u voor een kopje gewone koffie op 1 , 2 en 3 april slecht 1 euro!

Hoewel zo gewoon is de koffie van Het Oude Theehuys niet want wij schenken koffie van van Beautiful People. De koffie van Beautiful People is 100% ecologisch verantwoord, draagt verschillende duurzaamheidcertificaten en de koffieboeren krijgen een eerlijke prijs. Ook de koffiekopjes zijn speciaal, de afbeeldingen op de kopjes zijn geschilderd door kunstenaars met een verstandelijke beperking. Vanaf 1 april neemt Het Oude Theehuys de nieuwe collectie kopjes in gebruik.

Koffie voor 1 euro

 
Afsluiting Boekenweek

Hoed en de Rand op een literaire brunch

Op zondag 21 maart sluit het duo Hoed en de Rand de Boekenweek af in Het Oude Theehuys. Het duo speelt dan tijdens een literaire brunch het gedichtenprogramma ‘Jong, onstuimig en vrij’, met gedichten en liedjes die met het thema van de Boekenweek, de jeugd, te maken hebben. De literaire brunchgasten worden in Het Oude Theehuys om 10 uur ontvangen met koffie of thee en een stukje taart. Daarna speelt Hoed en de Rand, een troubadoursduo bestaande uit Peter van der Steen (zang en gitaar) en Jelle van der Meulen (zang en accordeon).

In het eerste deel van hun programma zingen ze een aantal eigen liedjes, waaronder ‘Liedje voor Lies’, met de beginregel ‘Jong, onstuimig en vrij sta jij aan de deur van de maatschappij’. Het is een liedje dat Peter ooit schreef ter gelegenheid van het slagen van de dochter van zijn vriendin voor het eindexamen. Maar vooral zingt het duo in dit eerste deel gedichten, van onder anderen Joke van Leeuwen, Annie M. G. Schmidt en Lucebert. Ook in het tweede deel van het Boekenweekprogramma presenteert Hoed en de Rand een mix van eigen liedjes en op muziek gezette gedichten.

Dichters die zeker ten gehore gebracht worden zijn Hagar Peeters (met het gedicht ‘Titaantjes’) en Ingmar Heytze van de jongere generatie en J.C. Bloem als vertegenwoordiger van de wat oudere poëzie. In de pauze van het programma zorgen de medewerkers van Het Oude Theehuys voor vers klaargemaakte biologische broodjes en na het tweede deel voor de inmiddels fameuze huisgemaakte soep.

De soep, de broodjes, de koffie of thee met taart en het muzikale poëzieprogramma van Hoed en de Rand zijn allemaal bij de prijs van € 15,00 inbegrepen. Daarnaast is het natuurlijk mogelijk om verantwoorde sapjes of een misschien voor de zondagochtend minder verantwoord glaasje wijn of een speciaal biertje te bestellen.

Deze literaire brunch vindt plaats in Het Oude Theehuys (op het terrein van Dijk en Duin) op zondag 21 maart van 10.00 tot 12.00 uur en kost € 15,00 per persoon. Reserveren is gewenst, want vol is vol. Reserveren voor dit culturele eet- en drinkgebeuren kan in Het Oude Theehuys van woensdag tot zondag van 11.00 tot 17.00 uur, via telefoonnummer 0251-665456, maar het liefst via e-mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 
Eerste huwelijk gesloten in Het oude Theehuys

Maandag 22 februari is door de ambtenaar van de burgelijke stand van Castricum het eerste huwelijk gesloten in Het Oude Theehuys. De kersverse echtgenoten hadden onze locatie gekozen om de sfeervolle en intieme ambiance.

De plechtigheid was dan ook heel bijzonder en werd opgeluisterd met prachtig viool-en pianospel. Het bruidspaar, maar ook onze medewerkers moesten een traantje wegpinken.... gelukkig kon daarna getoost worden met champagne en serveerden wij een heerlijke lunch.

Eerste huwelijk in het Oude Theehuys

 

 
Weemoed om op te dansen en plezier om bij te huilen

Klezmer muziek in Het Oude Theehuys

Zaterdag 23 januari treedt Zelikob op in Het Oude Theehuys te Bakkum. Zij zullen voor u spelen tussen 15 en 16.30 uur.

Zelikob, een 5 koppige formatie uit Casticum e.o. speelt volksmuziek, vooral klezmer. Deze muziek is ontstaan in de dorpen en getto’s van Oost-Europa waar rondtrekkende joodse troubadours, de klezmorim, speelden op bruiloften en partijen. Tot het begin van de twintigste eeuw werd de muziek in grote delen van Europa gespeeld. Daarna is ze in de USA terechtgekomen door emigrerende muzikanten. In Europa bijna verdwenen door de vervolgingen onder Stalin en de nazi’s; vanuit Amerika weer verspreid over de wereld en nog steeds springlevend. Klezmer herbergt de melancholie van de blues, de uitbundige vreugde van bruilofts- en dansmuziek en de mogelijkheid tot improvisatie van jazz. Het is weemoed om op te dansen en plezier om bij te huilen.

De bandleden (uit Castricum, Haarlem, Heemskerk en Heerhugowaard): Marjon Lindeboom klarinet, Rens van Bree basklarinet, Liesbeth de Koning accordeon, Willem Elsing accordeon en Paul Zeijlemaker contrabas.

Kom zaterdag luisteren en genieten van deze muziek en al het lekkers wat Het Oude Theehuys te bieden heeft op het terrein van Dijk en Duin, achter de ingang Zeeweg/Bakkum

Image

 
Openingstijden rond Kerst, Oud en Nieuw
  • - Zondag 20 december Kerstmiddag met zang, muziek, lichtjes en warme dranken
  • - Maandag 21 en dinsdag 22 december GESLOTEN
  • - Woensdag 23 en Donderdag 24 december OPEN
  • - 1e Kerstdag 25 december GESLOTEN
  • - 2e Kerstdag 26 december HIGH TEA alleen via RESERVERING
  • - Zondag 27 december OPEN
  • - Maandag 29 december t/m Vrijdag 1 januari 2010 GESLOTEN
  • - Zaterdag 2 en Zondag 3 januari OPEN

Daarna weer de gewone openingstijden woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur en buiten deze tijden op afspraak.

Het Oude Theehuys wenst al haar gasten Prettige Kerstdagen en een Gelukkig en Gezond Nieuw Jaar. Ook in 2010 (en nog lang daarna) staan wij voor u klaar en hopen u weer bij ons te mogen ontvangen

 
Stem voor Het Oude Theehuys

Wilt u ook dat Het Oude Theehuys op termijn een theehuis kan blijven?

Stem dan nu ONEENS op de Stelling van het Nieuwsblad voor Castricum:

Woonbestemming voor Het Oude Theehuys is goede zaak

 
Waarom Het Oude Theehuys geen woonbestemming mag krijgen

In de Structuurvisie herontwikkeling Duin en Bosch staat dat men "de boerderij" (waarin Het oude Theehuys gevestigd is) op termijn een woonbestemming wil geven. Het bestuur van Stichting Het Oude Theehuys is het NIET eens met deze wijziging van de bestemming omdat dit op termijn sluiting van Het Oude Theehuys zou kunnen betekenen.

Daarom zetten we hieronder nog even wat argumenten op een rij waarom wij vinden dat Het Oude Theehuys GEEN woonbestemming mag krijgen.

Lees meer...
 
Tweede Kerstdag 2009

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 67 - 77 van 104
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
   
free joomla templates Joomla tutorials joomla themes