spacer.png, 0 kB

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag van 11 - 17 uur

NB: Op zondag géén reserveringen mogelijkContactgegevens

Het Oude Theehuys
(terrein Duin en Bosch)
Oude Parklaan 8
1901 ZZ Castricum

tel: 0251-651949
e-mail:
info@hetoudetheehuys.nlVoorgaande nieuwsbrieven

facebook
Het Oude Theehuys werd
mede mogelijk gemaakt door:


Stichting Doen
Stichting Doen


Het Rabobankcooperatiefonds
Het Rabobankcoöperatiefonds


Oranje Fonds
Het Oranje Fonds


Het SKAN fonds
Het SKAN fonds


Het Fonds Psychische Gezondheid
Het Fonds Psychische Gezondheid


Britt-mode


Image
Marina Fotografie


Rotary Uitgeest Kennemerland

Interieurontwerp
Steina Thorvardsdottir


De Vree Architecten BNA

Buro Stof

BV Kantoorcentrum POA


en alle andere
Vrienden van het Theehuysspacer.png, 0 kB
Home
Dubbel lief!

Een uniek kado voor onder de kerstboom of voor Sinterklaas; Twinbears. Tweelingknuffels gebreid voor een goed doel. Koopt u een tweeling dan wordt 1 van de tweeling geschonken aan een kind in nood. De ander neemt u zelf mee voor iemand die u dierbaar is, of gewoon voor uzelf.

Zondagmiddag 29 november tussen 14 en 16 uur kunt u Twinbears kopen in Het Oude Theehuys in Bakkum op het terrein van Duin en Bosch.

In het assortiment zijn diverse maten beren, konijnen, apen, poezen, muizen, olifanten en schildpadden. De prijs varieert van 15,-- tot 22,-- euro voor een tweeling. De dieren zijn verbonden met een label. De koper knipt deze door en kiest welk dier op reis gaat. Beide dieren krijgen een certificaat mee met een fotootje waar beide dieren opstaan. Zo weten alle twee de kinderen dat er elders op de wereld nog een kindje is met precies dezelfde knuffel. De verspreiding van de dieren wordt gedaan door diverse organisaties en soms door Stichting Twinbears zelf. Carla Klepper en Edith Ockeloen, 2 van de initiatiefneemsters van Twinbears, zijn net terug uit India waar zij knuffels en andere hulpgoederen hebben gebracht.

Zie de website www.twinbears.nl

 
Duindoorn Quintet zaterdag 14 november in Theehuys
Image

Van klassiek, Renaissance tot rock; vele soorten muziek klinken uit de blokfluiten van het Duindoornquintet. Al heel wat jaren speelt dit Quintet uit Castricum met veel plezier samen. Regelmatig treden zij op in onze regio. Zaterdagmiddag 14 november kunt u hun klanken beluisteren in Het Oude Theehuys op het Duin en Bosch terrein te Bakkum. Tussen 14 en 16 uur gaan zij voor u spelen. De toegang is gratis. Natuurlijk kunt u dan ook genieten van al het lekkers dat Het Oude Theehuys te bieden heeft; wat dacht u van een heerlijke cappuccino met chocolade-appeltaart? Of liever een kop huisgemaakte soep?

 
Het Oude Theehuys in reportage Wereldomroep

Dankzij de Wereldomroep is Het Oude Theehuys inmiddels bekend tot in China!

Begin november heeft een team van de Wereldomroep een reportage gemaakt van Het Oude Theehuys en medewerksters van het Theehuys geinterviewd.

 
De pioniers van Het Oude Theehuys
Judith, Hetty en Rutger

Sinds april dit jaar is Het Oude Theehuys op het terrein van Dijk en Duin in vol bedrijf. Na veel positieve reacties van gasten en aankondigen van a.s. evenementen in lokale dagbladen is het nu tijd om een enkele werknemers aan het woord te laten. Een illustratie hoe het volgens hen is om zich in te zetten voor Het Oude Theehuys. Met recht bijzonder in alle opzichten!

Lees meer...
 
Poppenkast in Het Oude Theehuys

Op woensdag 23 september treedt Josephine Hollenberg op met haar poppen in Het Oude Theehuys. Josephine treedt twee keer op met het stuk Jan Klaassen bakt brood.

Josephine woont al haar hele leven in Castricum. Ze werkt al ruim 24 jaar als kleuterjuf op de Sokkerwei en treedt op school vaak voor de kinderen op met haar poppenkast. Josephine maakt alle poppen zelf, de poppen zijn gemaakt op basis van de patronen uit het boek van Rina Soffers. Omdat de poppen van vilt zijn gemaakt zien ze er veel aantrekkelijker uit dan de plastic poppen die je kunt kopen. Belangrijk volgens Josephine is de interactie tussen de poppen en de kinderen, daarom schrijft ze de verhalen zonder dialogen. De spreektekst moet vanzelf komen, je zit er niet aan vast.

Josephine treedt woensdag 23 september 2 keer op in Het Oude Theehuys, de eerste voorstelling begint om 14.00 en de tweede voorstelling begint om 15.30. De voorstellingen duren ongeveer een half uur. Wie alvast wat meer wil weten over Josephine en haar poppenkast kan terecht op haar eigen website www.juf2juf.info.

 
Poëzie en muziek in Het Oude Theehuys

De Bakkumse dichter Jabik Veenbaas treedt zondag 28 juni op in Het Oude Theehuys. Zijn poëzieoptreden zal muzikaal omlijst worden door Dirk Zeeman en Gerard Schilder die liedjes van Neil Young brengen.

Lees meer...
 
Optreden Hoed en de Rand

Jelle van der Meulen trad zondag 21 juni op voor Het Oude Theehuys samen met Peter van der Steen met wie hij het duo Hoed en de Rand vormt. Peter van der Steen onderbrak daar zijn vakantie op het IJsselmeer even voor.


Lees meer...
 
Tweede Pinksteren geopend van 11 - 17 uur.
 
Opening van het NIEUWE Oude Theehuys

 

Beste vrienden en bekenden van Het Oude Theehuys

Het is zover, we gaan open!
Het nieuwe Oude Theehuys zal vanaf 1 april aanstaande haar deuren openen.
U bent welkom van woensdag tot en met zondag van 11 tot 17 uur
Naast onze heerlijke koffie, thee en appeltaart, serveren wij nu ook broodjes en zoetigheid
van Fermento en kunt u bij ons terecht voor een hapje en een drankje.

De officiële opening van Het NIEUWE Oude Theehuys vindt plaats op
dinsdag 31 maart aanstaande van 16 tot 19 uur.

Om 16.30 uur zal de Burgemeester van Castricum, mevrouw Emmens-Knol de opening verrichten.
Daarna is er gelegenheid om onder het genot van een hapje en een drankje het vernieuwde Theehuys te bewonderen. Tevens kunt U onze eerste expositie bekijken, schilderijen gemaakt door kunstenaars van creatief Atelier de Wissel. (het Dagactiviteiten Centrum van GGZ instelling Dijk en Duin)

Wij hopen u binnenkort te ontmoeten!

Met vriendelijke groet,

namens Stichting Het Oude Theehuys,

Brigitte van Campen

 
Verbouwing in volle gang

Image

Schilders van ESPEQ doen de wandafwerking en het schilderwerk

 Image

 
Aannemersbedrijf H.W. Twisk uit Castricum is sinds begin november druk bezig met de verbouwing van het Oude Theehuys met bouwbegeleiding door Steina Thorvardsdottir.

Image

 

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 78 - 88 van 104
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
   
free joomla templates Joomla tutorials joomla themes