spacer.png, 0 kB

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag van 11 - 17 uur

NB: Op zondag géén reserveringen mogelijkContactgegevens

Het Oude Theehuys
(terrein Duin en Bosch)
Oude Parklaan 8
1901 ZZ Castricum

tel: 0251-651949
e-mail:
info@hetoudetheehuys.nlVoorgaande nieuwsbrieven

facebook
Het Oude Theehuys werd
mede mogelijk gemaakt door:


Stichting Doen
Stichting Doen


Het Rabobankcooperatiefonds
Het Rabobankcoöperatiefonds


Oranje Fonds
Het Oranje Fonds


Het SKAN fonds
Het SKAN fonds


Het Fonds Psychische Gezondheid
Het Fonds Psychische Gezondheid


Britt-mode


Image
Marina Fotografie


Rotary Uitgeest Kennemerland

Interieurontwerp
Steina Thorvardsdottir


De Vree Architecten BNA

Buro Stof

BV Kantoorcentrum POA


en alle andere
Vrienden van het Theehuysspacer.png, 0 kB
Home
13 en 14 september expositie

Pentekeningen van Wim de Goede

Zaterdag 13 en zondag 14 september is het Open Monumenten Weekend en zal de (fiets)route in NoordKennemerland leiden naar Dijk en Duin en haar vele monumenten. Het oudste (rijks)monument op het terrein is Het Oude Theehuys.

Ter gelegenheid van dit evenement wordt er een boekje uitgegeven waarin pentekeningen van de monumenten zijn opgenomen. Deze tekeningen zijn gemaakt door Wim de Goede uit Castricum. Een deel van deze tekeningen wordt in het weekend van 13-14 september geexposeerd bij Het Oude Theehuys. Hopelijk wordt het mooi weer zodat iedereen die langs komt ook kan genieten van koffie/thee en taart op ons terras!

 
Optreden Take Four druk bezocht

Het optreden van Take Four was afgelopen zondag gezellig druk. Veel mensen uit de omgeving kwamen een kijkje nemen en bleven luisteren naar de afwisselende muziek. Een zeer geslaagde middag!

Image

 

 
Optreden Toon Hollanders en Take Four

A.s. zondag 6 juli treedt Toon Hollanders op met de band Take four op op het terras van Het Oude Theehuys. Take four speelt een mix van ballads, de betere country-songs en rockabilly. Optreden begint vanaf 14 uur.

Een voorproefje van de muziek kunt u vinden op de website www.toonhollanders.nl

 
Theehuys ontvangt € 3000,- van Rotary

Dinsdag 1 juli ontving Het Oude Theehuys een cheque ter waarde van €3000,- uit handen van voorzitter Timo Garstman van de Rotary Uitgeest-Kennemerland. Brigitte van Campen ontving de cheque en was zichtbaar in haar nopjes. "Na de zomer begint de interne renovatie van het Theehuys en het door de Rotary verzamelde bedrag is een zeer welkome aanvulling in de verbouwingskosten."

De Rotary organiseerde in november 2007 een Beaujolais proeverij ten bate van goede doelen. De geselecteerde Goede Doelen waren Het Oude Theehuys en Het Hospice Huis te Beverwijk.

 Image

 
WE ZIJN OPEN!
ImageImage
 
Update Fondsenwerving

Het Oude Theehuys heeft inmiddels definitieve bijdrages van

Vrienden zijn nog altijd welkom!!!

U kunt uw bijdrage overmaken op Rabobankrekening 107789752

 
Perikelen ROADS, gevolgen Theehuys

Vanwege faillisement van Stichting Roads in maart 2008 is helaas een einde gekomen aan onze samenwerking met hen. Ook is hierdoor de toegezegde, omvangrijke financiele  bijdrage aan onze verbouwingskosten komen te vervallen. Dijk en Duin neemt de lopende projecten van hen over. Wij zijn in gesprek met hen over hoe de toestroom van deelnemers ten behoeve van Het Oude Theehuys gerealiseerd gaat worden.

Als gevolg van het wegvallen van deze gelden zullen wij de verbouwing kleiner, gefaseerd laten plaatsvinden.

 
Ondertekening Contract met Dijk en Duin

Image15 april 2008 was het dan eindelijk zover, ondertekening van (een deel van) het contract met Dijk en Duin. Het betrof het zogenaamde Service Level Agreement. Zeg maar de servicekosten  die horen bij het ingebruik nemen van Het Oude Theehuys. Hier is een lange onderhandelingsweg aan vooraf gegaan, met Mevr. Van Beek en dhr. Mulder van het Facilitair Bedrijf van Dijk en Duin. De opluchting was dan ook merkbaar bij beiden partijen! Fijn dat we tot een goede overeenkomst zijn gekomen.

Vervolgens vond op 19 mei de ondertekening plaats van De gebruiksovereenkomst. Een eerste officiële actie van onze nieuwe voorzitter; Dhr. Jeroen Kans.

Vanaf 1 januari 2008 kan Stichting Het Oude Theehuys  het pand voor 5 jaar gebruiken ter realisering van haar doelstelling; arbeidintegratie voor mensen met een psychiatrische handicap.

 
Artikel 19 procedure

Na overleg met wethouder mevr. Portegies op 14 januari 2008 waarin wij gevraagd hebben om procedures zo vlot en eenvoudig mogelijk te laten verlopen  zitten wij regelmatig met betrokken ambtenaren om de tafel in het Gemeentehuis Castricum.

Helaas was er naast de Monumenten procedure nog een harde noot te kraken. De benodigde bouwvergunning moest vergezeld gaan van een aanvraag vrijstelling van het bestemmingsplan, de zgn artikel 19 procedure. Hiertoe moest een Ruimtelijke Onderbouwing geschreven worden. Dit om te motiveren waarom deze vorm van horeca  een vrijstelling behoeft binnen het huidige bestemmingsplan “ziekenhuis”.

Deze ligt tot en met 26 juni 2008 ter inzage op het Gemeentehuis.

Wij kunnen ons natuurlijk niet voorstellen dat hiertegen bezwaar zal worden ingediend!

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 89 - 99 van 104
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
   
free joomla templates Joomla tutorials joomla themes