spacer.png, 0 kB

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag van 11 - 17 uur

NB: Op zondag géén reserveringen mogelijkContactgegevens

Het Oude Theehuys
(terrein Duin en Bosch)
Oude Parklaan 8
1901 ZZ Castricum

tel: 0251-651949
e-mail:
info@hetoudetheehuys.nlVoorgaande nieuwsbrieven

facebook
Het Oude Theehuys werd
mede mogelijk gemaakt door:


Stichting Doen
Stichting Doen


Het Rabobankcooperatiefonds
Het Rabobankcoöperatiefonds


Oranje Fonds
Het Oranje Fonds


Het SKAN fonds
Het SKAN fonds


Het Fonds Psychische Gezondheid
Het Fonds Psychische Gezondheid


Britt-mode


Image
Marina Fotografie


Rotary Uitgeest Kennemerland

Interieurontwerp
Steina Thorvardsdottir


De Vree Architecten BNA

Buro Stof

BV Kantoorcentrum POA


en alle andere
Vrienden van het Theehuysspacer.png, 0 kB
Home
Zaterdag 8 december van 14 tot 16.00 uur Franse Piaf-songs in Het Oude Theehuys

Franse Piaf-songs in Het Oude Theehuys

Zaterdag  8 december wordt Het Oude Theehuys wederom vereerd met buitenlands bezoek.
Mary Zoo is de artiestennaam van de, van oorsprong Zwitserse,  Christine Zufferey.
Zij was in Boston-USA onderdeel van een vrouwen-rock band ZIAF.
Christine is nu in Nederland voor haar folk-rock solotour en gaat hierna door naar diverse podia in Parijs en Geneve.
De folk liedjes die zij solo brengt op gitaar als Mary Zoo borduren voort op een fantastisch repertoire van Piaf songs die ze eerder als ZIAF, zeer verdienstelijk, ten gehore bracht.
Sfeervolle Franse songs die mooi aansluiten bij de tijd van het jaar! Om van te genieten bij al het heerlijks dat Het Oude Theehuys te bieden heeft.
Iedereen is welkom, geen entreekosten.
Zaterdag 8 december van 14 tot 16 uur in Het Oude Theehuys. Ingang Zeeweg, Dijk en Duin Castricum
www.maryzoo.com
Image

 
Zaterdag 10 november 14.00 uur Tea-Jam

14.00 uur - Het Mag Geen Naam Hebben
Deze groep repeteert al zo’n vijf jaar in de huiskamer. Af en toe is er een optreden buiten de deur. De leden van de groep hebben verschillende muzikale achtergronden en dit leidt tot een gevarieerd repertoire met pop, jazz, Zuid-Europees, Iers en meer.
Het Mag Geen Naam Hebben bestaat uit:
Theo Moorman, Marga Verhulsdonck, Hans Vermeulen, Henk Kerssens en Jan van der Schaaf. Een bezetting met diverse gitaren, banjo, accordeon, viool, melodica en zang.

Image

15.00 - Overbodige Luxe
De band speelt zelfgeschreven Nederlandstalige nummers in een stijl van pop tot rock. Ze hebben in hun tienjarig bestaan drie cd’s uitgebracht. Recent is daar de single ‘Andere wereld’ bij gekomen, opgenomen in de studio van de Kast in Leeuwarden.
Zanger Sander Egas, woonachtig in Castricum, nam vorig jaar een akoestische cd op, met de titel ‘Alles klopt’. Dat heeft ertoe geleid dat Overbodige Luxe nu incidenteel ook akoestische optredens geeft. Deze keer in het Oude Theehuys. De band bestaat naast Sander uit drie gitaristen, een bassiste en een drummer.

Image

 
Zaterdag 13 oktober tussen 14 en 16 uur: Crabfeathers


 
Crabfeathers is een Amsterdam's trio met contrabassist Maarten Klomp, tenorsaxofonist Ewian Vos en pianist Loes ten Velden (zie ook www.crabfeathers.nl). Ze werken inmiddels al jarenlang samen en treden regelmatig op. Onlangs waren ze nog te beluisteren in de prachtige stijlvolle Oranjerie van de Hortus Botanicus te Amsterdam.
 
Zaterdag 13 oktober spelen zij voor de tweede keer in Het oude Theehuys met een paar oude, maar vooral veel nieuwe nummers op het repertoire. Stijlen als jazz, bossa, swing, blues en groovy funk zullen de revue passeren. Kortom warm, swingend en heerlijk om naar te luisteren.

Image

 
Het Oude Theehuys tijdens Uit de Kunst in Castricum

Ook Het Oude Theehuys doet mee aan het cultuurfestival Uit de Kunst in Castricum.
Op zaterdag 18 augustus treedt om 13 uur Dos Trios op. Swingende gitaarmuziek, zigeunerstijl. Improvisatie wordt niet geschuwd en het spelplezier is voelbaar! Bestaande uit: Ed Beerepoot: solo en slag gitaar, Chris Ivan Norder: solo en slag gitaar, Dyan de Rochemont: contra bas. Steekwoorden: Django Reinhardt, Rumba Gitana,Wals, Musette, Bossa,Gipsy Jazz, Rumba Flamenca.
Vanaf 15 uur komen de Castricumse dichters Elly de Waard en Jabik Veenbaas een optreden verzorgen, hun bijzondere gedichten worden afgewisseld met gitaarmuziek.
Dit belooft dus een heel speciale middag te worden!

Zondagmiddag 19 augustus om 14 uur treedt Peter Dekker uit Limmen op in Het Oude Theehuys. Peter maakt deel uit van het Dekker Trio+ en treedt deze middag solo op.
Zijn repertoire is Nederlandstalig en de liedjes zijn uit het leven gegrepen. De nummers hebben een kern van actualiteit, ironie en humor in zich. De teksten zijn van Henk Brandsma en de muziek is geschreven door Peter zelf.
Peter Dekker heeft al eerder succesvolle optredens verzorgd bij Het Oude Theehuys.

Klik op het plaatje en lees verder.....

Image

 
Zaterdag 14 juli TeaJam

No Excuse
Meerstemmige zang, akoestische gitaar en percussie. Poppy met een vleugje blues. No Excuse is een muziekgroep vol excuses. Met voldoende redenen om nooit de repetitieruimte uit te komen. Desondanks gaan deze vier gelouterde muzikanten dat nu wel doen! U wordt getrakteerd op prachtige vocalen ondersteund door percussie en gitaar. De bandleden zijn: Ton Hemmen, Ad de Haan, Arina de Haan en Miranda Zuurbier.

Image

The Tall, the Fat and the Ugly
De immigranten die in de 19e en begin 20e eeuw uit verschillenden Europese landen naar Noord Amerika vertrokken, namen hun muziek mee. Dit gold ook voor de onvrijwillige immigranten, de slaven. Er ontstond een mengvorm die typisch Amerikaans werd. Vooral Ierse en Schotse muziek, polka, balkanmuziek en blues smolten samen. En er werd véél gemusiceerd, radio was er nog niet. Er waren liedjes over leed en vreugde die altijd actueel blijven. Dat bewijzen Pep, Jef en Jos met een greep uit dit grote oude repertoire. Tweemaal gitaar, een banjo en meerstemmige zang.
http://www.neonglitter.nl

Image

 
Zaterdag 9 juni Teajam

Een middag met Nicolaas, Rob van Leersum en Tjerk Knop. Zij zullen zowel solo als gezamenlijk optreden.

Nicolaas is een singer-songwriter die zingt in het Nederlands en zichzelf daarbij begeleidt op gitaar. In zijn werk zit een mooie combinatie van melancholie en humor.
Hij is ook een zeer bekwame violist en dat laat hij zien als samenspeelt met Rob van Leersum.
http://www.myspace.com/nicolaasviool

 Image

Rob van Leersum is een 55-jarige fingerstyle gitarist en singer-songwriter, die voornamelijk speelt op de 12-snarige akoestische gitaar. Fingerstyle is een virtuoze manier van gitaarspelen waarbij, doorgaans op stalen snaren, tegelijkertijd de bas, de begeleiding én de melodie wordt gespeeld. http://www.robvanleersum.com/

 Image

De trekharmonicaspeler Tjerk Knop heeft zijn muzikale wortels in de klassieke muziek; gitaar en zang waren jarenlang zijn passie. Echter aan het begin van dit millennium kwam de volkse trekzak op zijn pad en hij werd gegrepen. Aanvankelijk experimenteerde hij zelf wat, later liet hij zich inspireren door vernieuwende spelers als Arie van Lienen, Didier Laloy en Wim Claeys. Zijn repertoire bestaat uit eigen composities, luisterstukken en dansdeunen.
http://www.youtube.com/user/tjknop/videos

Image

 
Het Oude Theehuys krijgt workshop bij Zoomers

Image

 
Zaterdag 12 mei - Gypsy jazz in Oude Theehuys met Swinc.

Gypsy jazz in Oude Theehuys met Swinc.
Op zaterdagmiddag 12 mei treedt Swinc. op in Het Oude Theehuys. Swinc. ofwel Swing Incorporated, speelt swingende gypsy jazz uit de jaren ’30, gecombineerd met zigeunermuziek en uitstapjes naar Braziliaanse bossa nova.
De traditie van de gypsy jazz inspireert nog altijd vele muzikanten. Zo ook Swinc. dat natuurlijk niet heen kan om het repertoire van Django Reinhardt en Stéphane Grappelli maar ook een czardas van Monti niet schuwt.
Enkele leden waren eerder dit jaar in het Theehuys te horen bij het optreden van Rino van Hooijdonk en Souvenirs de Samois. Nu komen ze in complete bezetting met Stefan Koppenaal en Marc Alberding op gitaar,  Robert van Gemert op viool en Michiel van Engelen op contrabas. Meer informatie over Swinc. is te vinden op www.swinc.nl
Swinc. treedt op tussen 14.00 en 16.00 uur. U vindt Het Oude Theehuys in Bakkum op het terrein van Dijk en Duin, ingang aan de Zeeweg, er is voldoende parkeergelegenheid.

Image

 
Zaterdag 21 april - Little Birdie

Little Birdie, ofwel Orit Shimoni, komt uit Quebec, Canada. Veelzijdig en productief is ze. Bijna voortdurend onderweg ook, van optreden naar optreden in haar thuisland, maar nu ook in dit deel van Europa. Haar schrijfstijl wordt soms vergeleken met die van Leonard Cohen, haar zangstijl met die van Loretta Lynn en Emmylou Harris, maar ook die van Chrissie Hynde en Patti Smith. Ze begeleidt zichzelf op gitaar en accordeon.

www.oritshimoni.com

Image

 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 23 - 33 van 104
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
   
free joomla templates Joomla tutorials joomla themes