spacer.png, 0 kB

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag van 11 - 17 uur

NB: Op zondag géén reserveringen mogelijkContactgegevens

Het Oude Theehuys
(terrein Duin en Bosch)
Oude Parklaan 8
1901 ZZ Castricum

tel: 0251-651949
e-mail:
info@hetoudetheehuys.nlVoorgaande nieuwsbrieven

facebook
Het Oude Theehuys werd
mede mogelijk gemaakt door:


Stichting Doen
Stichting Doen


Het Rabobankcooperatiefonds
Het Rabobankcoöperatiefonds


Oranje Fonds
Het Oranje Fonds


Het SKAN fonds
Het SKAN fonds


Het Fonds Psychische Gezondheid
Het Fonds Psychische Gezondheid


Britt-mode


Image
Marina Fotografie


Rotary Uitgeest Kennemerland

Interieurontwerp
Steina Thorvardsdottir


De Vree Architecten BNA

Buro Stof

BV Kantoorcentrum POA


en alle andere
Vrienden van het Theehuysspacer.png, 0 kB
Dos Trios brengt swingende gypsy jazz in Oude Theehuys

Image

 CASTRICUM - In het Oude Theehuys is zaterdag (5 oktober) om 14.00 uur een optreden van Dos Trios: gypsy jazz en flamenca rumba. Dos Trios wordt gevormd door Ed Beerepoot en Chris Ivan Norder op gitaar en Dyan de Rochemont op bas. Het trio bestaat sinds 2012 en wordt ditmaal aangevuld met de cajon van Theo Schreuder.

Ed en Chris kennen elkaar al vele jaren, ze hebben al vaak samen gespeeld. In het voorjaar van 2012 besluiten ze om het over een andere boeg te gooien. Ze gaan gypsy jazz combineren met de gypsy rumba van Manitas de Plata. Vriend Dyan wordt aangetrokken om de bas te spelen.


Ed Beerepoot, solist en drijvende kracht achter Dos Trios begon ooit als punkdrummer. Hij bezocht het conservatorium te Alkmaar. Aanvankelijk geinspireerd door Hongaarse zigeunermuziek verlegde hij zijn aandacht naar Frans-Spaanse rumba. Daarbij is de muziek van Django Reinhardt (gespeeld op een typische gypsy jazz gitaar) nooit ver weg. Ed speelde onlangs met Lollo Meier, een der groten op dit gebied. Hij is een graag geziene gast op diverse gypsy jazz jams en hij verzorgde de muziek op Castricum Culinair. Chris Ivan Norder, podiumtechnicus bij Provadya en Koekenbier, speelde met vele muzikanten in vele formaties. Moderne jazz, progressieve pop, flamenco, iedere stijl kan op zijn vaardige handen en oren rekenen. Aangezien zijn contrabas wordt verbouwd speelt Dyan de Rochemont dit keer op een zes-snarige elektrische bas. Theodore Schreuder begeleidt voor de gelegenheid op cajon. De mix die uit de verschillende muzikale achtergronden ontstaat houdt het midden tussen zigeuner jazz en Zuid-Amerikaans met een vleugje bossa/rumba of, in de woorden van Ed Beerepoot: "Het wordt natuurlijk hoofdzakelijk gypsy jazz met uitstapjes: eigen improvisatie schema's, bossa, wals en rumba. Ja dat is het wel zo'n beetje, maar er kan ook vaak spontaan iets ontstaan, als aanvulling zeg maar." Improvisatie wordt niet geschuwd en het spelplezier is voelbaar! Dos Trios speelt zaterdag 5 oktober tussen 14.00 en 16.00 uur. U vindt Het Oude Theehuys in Bakkum op het terrein van Dijk en Duin, ingang aan de Zeeweg. Zie ook: www.dostrios.nl en www.hetoudetheehuys.nl
 
< Vorige   Volgende >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
   
free joomla templates Joomla tutorials joomla themes