spacer.png, 0 kB

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag van 11 - 17 uur

NB: Op zondag géén reserveringen mogelijkContactgegevens

Het Oude Theehuys
(terrein Duin en Bosch)
Oude Parklaan 8
1901 ZZ Castricum

tel: 0251-651949
e-mail:
info@hetoudetheehuys.nlVoorgaande nieuwsbrieven

facebook
Het Oude Theehuys werd
mede mogelijk gemaakt door:


Stichting Doen
Stichting Doen


Het Rabobankcooperatiefonds
Het Rabobankcoöperatiefonds


Oranje Fonds
Het Oranje Fonds


Het SKAN fonds
Het SKAN fonds


Het Fonds Psychische Gezondheid
Het Fonds Psychische Gezondheid


Britt-mode


Image
Marina Fotografie


Rotary Uitgeest Kennemerland

Interieurontwerp
Steina Thorvardsdottir


De Vree Architecten BNA

Buro Stof

BV Kantoorcentrum POA


en alle andere
Vrienden van het Theehuysspacer.png, 0 kB
Poëzie en muziek in Het Oude Theehuys

De Bakkumse dichter Jabik Veenbaas treedt zondag 28 juni op in Het Oude Theehuys. Zijn poëzieoptreden zal muzikaal omlijst worden door Dirk Zeeman en Gerard Schilder die liedjes van Neil Young brengen.

Jabik Veenbaas (1959) is geboren en getogen in Friesland, maar verhuisde daarna naar Amsterdam, waar hij filosofie, Engels en Fries studeerde. Sinds enige jaren woont hij in Bakkum. Hij is dichter, schrijver, vertaler (uit het Engels, Fries en Duits) en criticus. Veenbaas treedt vaker op met zijn poëzie, onder andere op Poetry International. In 2001 verscheen zijn eerste Friese dichtbundel. In 2006 verscheen Darwinistische weemoed, een bloemlezing van gedichten uit zijn Friese bundels tot dan toe met een Nederlandse vertaling ernaast.

Ongetwijfeld zal Veenbaas zondag in Het Oude Theehuys vertalingen uit die bloemlezing voorlezen, mogelijk ook met een enkel Fries origineel. Maar de dichter zal ook met recentere poëzie komen. Volgend jaar verschijnt er een oorspronkelijk Nederlandstalige bundel. Deze zomer verschijnt de Nederlandse vertaling van zijn laatste Friese bundel: De zon, het smalle bed, mijn lichaam. Naar aanleiding van die bundel scheef de criticus van de Leeuwarder Courant: ‘Veenbaas heeft als dichter een eigen geluid’. Dat zit hem onder andere in de combinatie van stevige metaforen met subtiele, gevoelige en filosofische gedachtegangen.

Dat eigen geluid van de dichter Jabik Veenbaas is zondag in Het Oude Theehuys te horen. En als de dichter even zwijgt, nemen Dirk Zeeman (gitaar en zang) en Gerard Schilder (toetsen) het over. Zij maken deel uit van de Neil Young Coverband en zullen zondag dan ook liedjes van Neil Young zingen. Dirk Zeeman, met een stem die bijna nog meer op Neil Young lijkt dan die van Young zelf, zingt zowel klassiekers zoals ‘Old man’ en ‘Harvest’ als moderner werk van Neil Young.

Jabik Veenbaas, Dirk Zeeman en Gerard Schilder treden zondag 28 juni op in Het Oude Theehuys van 11.00-13.00. En wie zich wil voorbereiden op de poëzie van Jabik Veenbaas: op de website van de dichter www.jabikveenbaas.nl is een aantal gedichten te lezen.

 
< Vorige   Volgende >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
   
free joomla templates Joomla tutorials joomla themes