spacer.png, 0 kB

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag van 11 - 17 uur

NB: Op zondag géén reserveringen mogelijkContactgegevens

Het Oude Theehuys
(terrein Duin en Bosch)
Oude Parklaan 8
1901 ZZ Castricum

tel: 0251-651949
e-mail:
info@hetoudetheehuys.nlVoorgaande nieuwsbrieven

facebook
Het Oude Theehuys werd
mede mogelijk gemaakt door:


Stichting Doen
Stichting Doen


Het Rabobankcooperatiefonds
Het Rabobankcoöperatiefonds


Oranje Fonds
Het Oranje Fonds


Het SKAN fonds
Het SKAN fonds


Het Fonds Psychische Gezondheid
Het Fonds Psychische Gezondheid


Britt-mode


Image
Marina Fotografie


Rotary Uitgeest Kennemerland

Interieurontwerp
Steina Thorvardsdottir


De Vree Architecten BNA

Buro Stof

BV Kantoorcentrum POA


en alle andere
Vrienden van het Theehuysspacer.png, 0 kB
De pioniers van Het Oude Theehuys
Judith, Hetty en Rutger

Sinds april dit jaar is Het Oude Theehuys op het terrein van Dijk en Duin in vol bedrijf. Na veel positieve reacties van gasten en aankondigen van a.s. evenementen in lokale dagbladen is het nu tijd om een enkele werknemers aan het woord te laten. Een illustratie hoe het volgens hen is om zich in te zetten voor Het Oude Theehuys. Met recht bijzonder in alle opzichten!

Hetty vertelt dat zij via een activiteitenbegeleidster van haar afdeling in contact is gekomen met Het Oude Theehuys. Zij miste de horeca en is daarom gaan solliciteren, vooral de gasten ontvangen en terras lopen vindt ze erg leuk. "Belangrijk vind ik ook dat ik hier mijn talenten kan benutten" zegt Hetty.

Rutger kwam in contact met het oude Theehuys via een schoolvriend van hem. Nadat hij samen met zijn werkcoach langs was geweest, is hij nooit meer weggegaan, zo zegt hij zelf. Rutger vindt alles eigenlijk wel leuk maar vooral de kleinschaligheid en de gezelligheid onder de collega's. Hetty vertelt dat de teamspirit hoog is, "we vullen elkaar best goed aan,wat de één minder goed kan, pakt de ander als vanzelfsprekend op. Als je een dagje mist dan wordt je ook gemist".

Wanneer we het over het eten en drinken hebben, kom ik er achter dat Hetty de chocoladeperen taart verrukkelijk vindt maar het liefst een walnotenbroodje eet met ham. Rutger drinkt het liefst koffie en de kaas vindt hij hier heerlijk.

Nu het winter wordt blijft Het Oude Theehuys gewoon open, Hetty en Rutger nodigen u uit om gezellig langs te komen. Er is vaak zelfgemaakte soep, er komt van alles voorbij zoals bijvoorbeeld : Pompoensoep,Courgettesoep Minestrone. We halen zoveel mogelijk biologische ingredienten bij EBG, de kas op het terrein van Dijk en Duin. Ook zijn er heerlijke chocoladelollies voor warme chocolademelk.

Hier is altijd tijd voor een praatje met de klanten. Het Oude Theehuys is zo bijzonder omdat je hier vooral als mens benaderd wordt zegt Hetty. Rutger vult hierbij aan dat het een plek is waar ook bewoners van het terrein de mogelijkheid hebben om even wat te gaan drinken en in contact te komen met anderen van binnen en buiten de psychiatrie.

"Het is een gewoon een plek voor iedereen, er hangt een gastvrije en gezellige sfeer en daar hebben we iedereen bij nodig" zegt Hetty tot slot.

Het Oude Theehuys, op het terrein van Dijk en Duin, landgoed Duin en Bosch, ingang Zeeweg Bakkum.Open woensdag t/m zondag van 11 tot 17 uur (en op afspraak ook buiten deze tijden)tel 0251-665456 www.hetoudetheehuys.nl

 
< Vorige   Volgende >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
   
free joomla templates Joomla tutorials joomla themes