spacer.png, 0 kB

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag van 11 - 17 uur

NB: Op zondag géén reserveringen mogelijkContactgegevens

Het Oude Theehuys
(terrein Duin en Bosch)
Oude Parklaan 8
1901 ZZ Castricum

tel: 0251-651949
e-mail:
info@hetoudetheehuys.nlVoorgaande nieuwsbrieven

facebook
Het Oude Theehuys werd
mede mogelijk gemaakt door:


Stichting Doen
Stichting Doen


Het Rabobankcooperatiefonds
Het Rabobankcoöperatiefonds


Oranje Fonds
Het Oranje Fonds


Het SKAN fonds
Het SKAN fonds


Het Fonds Psychische Gezondheid
Het Fonds Psychische Gezondheid


Britt-mode


Image
Marina Fotografie


Rotary Uitgeest Kennemerland

Interieurontwerp
Steina Thorvardsdottir


De Vree Architecten BNA

Buro Stof

BV Kantoorcentrum POA


en alle andere
Vrienden van het Theehuysspacer.png, 0 kB
Waarom Het Oude Theehuys geen woonbestemming mag krijgen

In de Structuurvisie herontwikkeling Duin en Bosch staat dat men "de boerderij" (waarin Het oude Theehuys gevestigd is) op termijn een woonbestemming wil geven. Het bestuur van Stichting Het Oude Theehuys is het NIET eens met deze wijziging van de bestemming omdat dit op termijn sluiting van Het Oude Theehuys zou kunnen betekenen.

Daarom zetten we hieronder nog even wat argumenten op een rij waarom wij vinden dat Het Oude Theehuys GEEN woonbestemming mag krijgen.

  1. Burgemeester Mevr. Emmens-Knol heeft 31 maart 2009 ons theehuis geopend en sinds die dag draait het op volle toeren. Van klanten horen wij louter enthousiaste reacties: Het Oude Theehuys is een verrijking voor Castricum.
  2. De doelstelling van Het Oude Theehuys is arbeidsintegratie voor mensen met een psychiatrische en/of verstandelijke handicap. Dit jaar hebben al een tiental clienten aan hun arbeidsreintegratie gewerkt. Ook zijn een aantal zeer enthousiaste vrijwilligers uit Castricum bij ons werkzaam.
  3. Het Oude Theehuys is rendabel te exploiteren en draait nu zelfstandig, zonder financiering van derden of de gemeente. Al in het eerste jaar sluiten we met een positief financieel resultaat af. Dit is sociaal verantwoord, maatschappelijk betrokken en succesvol ondernemen!
  4. Het Oude Theehuys heeft nu een horecabestemming en -vergunning, middels een ex artikel 19 procedure,een vrijstelling binnen het bestemmingsplan zorg.
  5. We serveren zoveel mogelijk ambachtelijke en biologische producten die bij voorkeur zijn vervaardigd door mensen met een arbeidshandicap.
  6. Het Oude Theehuys is het eerste burgerinitiatief in de regio Castricum waarbij mensen met een psychiatrische of verstandelijke handicap meedoen in een onderneming waarbij hun inzet, kennis en enthousiasme tot zijn recht kan komen. Dagelijks zijn er ontmoetingen tussen bewoners van Castricum en bewoners van Dijk en Duin in Het Theehuys. Het geeft verbinding, letterlijk op de weg van dorp naar zee, figuurlijk biedt het een plek voor sociaal-culturele activiteiten in de regio.
  7. Het Oude Theehuys is tevens een expositieruimte en podium voor musici en dichters uit de regio.
  8. De "boerderij" is een Rijksmonument en is, onder streng toezicht van de Rijksdienst voor het Cultureel Erfgoed en met subsidies van o.a. Het Rabobankcoöperatiefonds, Stichting DOEN, Het Oranjefonds, SKANfonds en het Fonds Psychische gezondheid geschikt gemaakt voor haar huidige openbare funktie. Een woonbestemming lijkt gezien de aard van het monument niet mogelijk.
 
< Vorige   Volgende >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
   
free joomla templates Joomla tutorials joomla themes