spacer.png, 0 kB

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag van 11 - 17 uur

NB: Op zondag géén reserveringen mogelijkContactgegevens

Het Oude Theehuys
(terrein Duin en Bosch)
Oude Parklaan 8
1901 ZZ Castricum

tel: 0251-651949
e-mail:
info@hetoudetheehuys.nlVoorgaande nieuwsbrieven

facebook
Het Oude Theehuys werd
mede mogelijk gemaakt door:


Stichting Doen
Stichting Doen


Het Rabobankcooperatiefonds
Het Rabobankcoöperatiefonds


Oranje Fonds
Het Oranje Fonds


Het SKAN fonds
Het SKAN fonds


Het Fonds Psychische Gezondheid
Het Fonds Psychische Gezondheid


Britt-mode


Image
Marina Fotografie


Rotary Uitgeest Kennemerland

Interieurontwerp
Steina Thorvardsdottir


De Vree Architecten BNA

Buro Stof

BV Kantoorcentrum POA


en alle andere
Vrienden van het Theehuysspacer.png, 0 kB
Van onze verslaggeefster: Suzanne Teunisse

Op zaterdag 28 augustus waren er spetterende optredens op het terras van het Oude Theehuys. Hoewel het ‘ochtends regenachtig was geweest, kwam de zon ’s middags gelukkig tevoorschijn, en rond 15u stroomde het terras vol. Een gemengd publiek kwam onder het genot van een drankje genieten van “TeaJam,” een initiatief van René Rühland.; een muzikale inwoner van Castricum die zelf contrabas speelt. Rene had een aantal muzikale vrienden en bekenden benaderd die het leuk vonden om op zaterdagmiddag te jammen. Allereerst waren daar Ace and the Kings, die op de jaren ’50 geïnspireerde gitaarmuziek maakten. De band bestond uit zanger Buddy Salomonson, die tevens akoestische gitaar speelde,  gitarist Mark Olsthoorn en contrabassist Marco Klaver.

Medewerkster Hetty serveerde geamuseerd de mensen op het terras. “Ik vind het te gek,” zei ze, “het knalt.”

Image

Ook de gasten genoten. “Het is hartstikke gezellig,” zei een gast, “je kunt hier altijd zo lekker op het terras zitten, en het is geweldig dat dit georganiseerd wordt.” De band sloot het eerste gedeelte van het optreden af met een nummer over de cadillac, geheel in de stijl van de jaren ’50. Zanger Buddy Salomonson vond het erg leuk om op te treden in het Oude Theehuys. “Wat een prachtige entourage is dit toch,” vertelde hij, “het is fantastisch om hier op te mogen treden, voor al die mensen.  Na het optreden begon het zacht te regenen, en een deel van het publiek verplaatste zich naar binnen. De regen duurde echter niet lang en iedereen maakte zich op voor het volgende optreden; Beerepoot3, bestaande uit akoestisch gitarist Ed Beerepoot,  Thijs Walstra op de slaggitaar en  zoon Gijs op de contrabas . Rustige, zomerse klanken kleurden het volle terras. “Wat een goede sfeer,” merkte een gast op, terwijl ze een biertje nuttigde, “Het is zo leuk aangekleed allemaal, echt genieten.”

Medewerkster Carla voorzag de gasten van drankjes, soep en broodjes. “Heerlijke muziek!” zei ze opgewekt. De band speelde het nummer “Tantpis mais tantpis,” een melancholiek zigeunernummer. Gitarist Ed Beerepoot was tevreden over het optreden;”wat een leuk publiek en wat een mooie omgeving.”

Later begonnen Ace and the Kings aan hun tweede sessie, waarbij ze covers van de Amerikaanse countryzanger Hank Williams te gehoor brachten. Het was een prachtige hommage aan deze countrylegende. Als toegift speelden de alle muzikanten gezamenlijk het nummer “That’s allright mama” van Elvis Presley. Een aantal gasten begon spontaan te dansen, en het betekende een mooie afsluiter van een geslaagde middag.

 
< Vorige   Volgende >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
   
free joomla templates Joomla tutorials joomla themes