spacer.png, 0 kB

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag van 11 - 17 uur

NB: Op zondag géén reserveringen mogelijkContactgegevens

Het Oude Theehuys
(terrein Duin en Bosch)
Oude Parklaan 8
1901 ZZ Castricum

tel: 0251-651949
e-mail:
info@hetoudetheehuys.nlVoorgaande nieuwsbrieven

facebook
Het Oude Theehuys werd
mede mogelijk gemaakt door:


Stichting Doen
Stichting Doen


Het Rabobankcooperatiefonds
Het Rabobankcoöperatiefonds


Oranje Fonds
Het Oranje Fonds


Het SKAN fonds
Het SKAN fonds


Het Fonds Psychische Gezondheid
Het Fonds Psychische Gezondheid


Britt-mode


Image
Marina Fotografie


Rotary Uitgeest Kennemerland

Interieurontwerp
Steina Thorvardsdottir


De Vree Architecten BNA

Buro Stof

BV Kantoorcentrum POA


en alle andere
Vrienden van het Theehuysspacer.png, 0 kB
Van onze verslaggeefster: Suzanne Teunisse

Op zaterdag 4 september waren er in het Oude Theehuys optredens van Trio Dekker. De band bestond uit zanger en gitarist Peter Dekker, Henk Kerssens op de accordeon, Jannie Glorie op de percussie en zangeres Letty Dekker. De groep maakte Nederlandstalige muziek waarbij vooral de inhoudelijke, poëtische teksten opvielen. De liedjes gingen over onderwerpen zoals ouderdom, liefde, huwelijk en eenzaamheid.

 Image

Het was heerlijk weer, en in het zonnetje zaten gasten gemoedelijk te luisteren. De muziek en de teksten maakten indruk en er kwamen positieve reacties uit het publiek. “Maken jullie de muziek en tekst echt zelf?” vroeg een vrouw. Zanger Peter knikte. “Henk Brandsma maakt de teksten,” zei hij bescheiden, wijzend naar een tafeltje op het terras, waar de tekstschrijver koffie dronk. Tijd voor een grapje was er ook; twee kinderen drumden vrolijk mee op speelgoed.

“Eerst bestond de band uit drie personen, vandaar de naam,” vertelde Jannie Glorie, “en ik ben er later bij gekomen. We zitten nog even te denken of we de naam zo houden of niet.” Ook de gasten genoten van de muziek. “Ik vind de muziek en de teksten goed passen bij deze omgeving,” vertelde een gast, “ook voor de mensen die opgenomen zijn in Dijk en Duin is dit een geweldig initiatief.” Een andere gast beaamde het, “de teksten zijn zeer herkenbaar. Ik blijf tot het einde!”

Toen Trio Dekker pauze hield, kwamen er geheel onverwacht twee meisjes het podium op, die een spontaan georganiseerde rap te gehore brachten. Ze kregen veel applaus van het publiek voor het onverwachte intermezzo. “Mijn complimenten!” zei Jannie Dekker.

Trio Dekker liet, naast eigen werk, ook een aantal covers horen, waaronder “Sound Of Silence” van Simon And Garfunkel en “Naast Jou” van Boudewijn De Groot.

Medewerkster Anne Kay Dekker zat ook te genieten van het optreden. Peter Dekker is haar vader, en Letty Dekker is haar tante. “Ik ben erg trots,” zei ze, “ik heb de liedjes al vaker gehoord, maar het blijft leuk, ze doen het erg goed. Ja, ik ben een trotse dochter.” Haar vader schreef ook een liedje over het pasgeboren neefje van Anne Kay; Joep. Het was een prachtig rustig liedje.

Toen het laatste nummer gespeeld werd, begon het publiek vrolijk mee te klappen. Zanger Peter en zangeres Letty vonden het een succes. “We hebben hier vorig jaar ook opgetreden, dus we wisten al een beetje hoe het ging. Het publiek was erg enthousiast, het was een geslaagde middag,” vertelde Peter. De rustige muziek met de prachtige teksten was erg goed bevallen en hopelijk komt Trio Dekker nog eens terug in het Oude Theehuys.

 
< Vorige   Volgende >
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
   
free joomla templates Joomla tutorials joomla themes