spacer.png, 0 kB

Openingstijden

Woensdag tot en met zondag van 11 - 17 uur

NB: Op zondag géén reserveringen mogelijkContactgegevens

Het Oude Theehuys
(terrein Duin en Bosch)
Oude Parklaan 8
1901 ZZ Castricum

tel: 0251-651949
e-mail:
info@hetoudetheehuys.nlVoorgaande nieuwsbrieven

facebook
Het Oude Theehuys werd
mede mogelijk gemaakt door:


Stichting Doen
Stichting Doen


Het Rabobankcooperatiefonds
Het Rabobankcoöperatiefonds


Oranje Fonds
Het Oranje Fonds


Het SKAN fonds
Het SKAN fonds


Het Fonds Psychische Gezondheid
Het Fonds Psychische Gezondheid


Britt-mode


Image
Marina Fotografie


Rotary Uitgeest Kennemerland

Interieurontwerp
Steina Thorvardsdottir


De Vree Architecten BNA

Buro Stof

BV Kantoorcentrum POA


en alle andere
Vrienden van het Theehuysspacer.png, 0 kB
Home
TeaJam Zaterdag 30 oktober

Image


Zaterdag 30 oktober
15.00 tot 18.00 uur
Het Oude Theehuys Bakkum
Vier akoestische optredens!

Marlies Kooy - Piano. Jazzy met een beetje klezmer
Mike Walker - Singer-songwriter
Beerepoot3 - Gipsy Jazz. Ed Beerepoot,
Jeroen Walstra en Charles Kreuger
TeaJam - Blues. Bert Baars, Jan Stobbe,
Marcus Jansen, Babette Bontes en René Rühland

Gratis entree

Tijdens de muziek kun je genieten van al het lekkers wat Het Oude Theehuys te bieden heeft. Bijvoorbeeld een kop huisgemaakte soep of een biologisch broodje met een bijzonder biertje.

Het Oude Theehuys (terrein Dijk en Duin) Duinenbosch 3, Castricum
Organisatie: René Rühland -
Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
Theater-Tapas- Arrangement

Image

Uniek!
Theater-Tapas-Arrangement in "Het Oude Theehuys"

Op zaterdag 23 oktober presenteert Het Oude Theehuys van 17.30 tot 19.30 uur een
theater-tapas-arrangement met hapjes, drankjes en een geweldige voorstelling.

Eten
U wordt door de medewerkers van Het Oude Theehuys ontvangen met een glaasje
huisgemaakte mediterrane soep. Daarna worden diverse pinchos (belegde stokbroodjes) en
tapas geserveerd. Bij de prijs inbegrepen zijn drie drankjes naar keuze (sap/wijn/bier/fris).
Het geheel wordt afgesloten met koffie en petit four. Tussen de hapjes en de drankjes door is
er theater.

 

Lees meer...
 
Verwendag 11 september

Image

Voel je buiten beter ! (verwendag) 11 september
Zaterdag 11 september organiseerden de boswachters van het PWN samen met ‘t Praethuys een verwendag. Dit was een dag in de duinen voor mensen met kanker en hun naasten.

Er waren verschillende activiteiten voor buiten en binnen, rondom en in bezoekerscentrum de Hoep aan de Zeeweg in Castricum en bij "het oude Theehuys".

Lees meer...
 
Van onze verslaggeefster: Suzanne Teunisse

Op zaterdag 4 september waren er in het Oude Theehuys optredens van Trio Dekker. De band bestond uit zanger en gitarist Peter Dekker, Henk Kerssens op de accordeon, Jannie Glorie op de percussie en zangeres Letty Dekker. De groep maakte Nederlandstalige muziek waarbij vooral de inhoudelijke, poëtische teksten opvielen. De liedjes gingen over onderwerpen zoals ouderdom, liefde, huwelijk en eenzaamheid.

Lees meer...
 
Van onze verslaggeefster: Suzanne Teunisse

Op zaterdag 28 augustus waren er spetterende optredens op het terras van het Oude Theehuys. Hoewel het ‘ochtends regenachtig was geweest, kwam de zon ’s middags gelukkig tevoorschijn, en rond 15u stroomde het terras vol. Een gemengd publiek kwam onder het genot van een drankje genieten van “TeaJam,” een initiatief van René Rühland.; een muzikale inwoner van Castricum die zelf contrabas speelt. Rene had een aantal muzikale vrienden en bekenden benaderd die het leuk vonden om op zaterdagmiddag te jammen. Allereerst waren daar Ace and the Kings, die op de jaren ’50 geïnspireerde gitaarmuziek maakten. De band bestond uit zanger Buddy Salomonson, die tevens akoestische gitaar speelde,  gitarist Mark Olsthoorn en contrabassist Marco Klaver.

Medewerkster Hetty serveerde geamuseerd de mensen op het terras. “Ik vind het te gek,” zei ze, “het knalt.”

Image
Lees meer...
 
Trio Dekker 4 september

Op zaterdag 4 september wordt in ‘Het Oude Theehuys’ voor een muzikale omlijsting gezorgd door Peter Dekker, Henk Kerssens,  Letty Dekker en Jannie Glorie. Aanvang 14.00 – 16.00 uur.

Het repertoire bestaat uit voornamelijk eigen nederlandse nummers waarvan enkele met zeer actuele inhoud. De tekst is van Henk Brandsma met muziek van Peter Dekker. Peter begeleidt zichzelf met gitaar en de nummers worden muzikaal ondersteund door Henk Kerssens met accordeon en Jannie Glorie met percussie.

Vorig jaar was hun optreden bij Het Oude Theehuys zeer enthousiast ontvangen en druk bezocht. Inmiddels heeft Trio Dekker haar repertoire verder uitgebreid en kunnen zij wederom zorg dragen voor een middagvullend zeer onderhoudend programma .

Tijdens de muziek kunt u genieten van al het lekkers wat Het Oude Theehuys te bieden heeft. Bijvoorbeeld een kop huisgemaakte soep of een biologisch broodje met een heerlijke cappuccino.

Image
 

 
Tea Jam en meer in Het Oude Theehuys

Bakkum – Bij goed weer vindt het plaats in de wondermooie tuin van het Oude Theehuys, bij regen wordt er binnen muziek gemaakt. Zaterdag 28 augustus om 15.00 uur is de aanvang van verschillende optredens van muzikanten uit verschillende disciplines. Er wordt uitsluitend akoestisch gespeeld. De band Ace and the Kings brengt rockabilly met zanger en gitarist Buddy Salomonson, Mark Olsthoorn op gitaar en Marc Klaver op contrabas en lapsteel.

Dansbare muziek uit de vroege jaren 50 met, voor die tijd, ondubbelzinnige teksten. Begin jaren ’80 werd deze stijl, met als voortrekkers de Stray Cats, herontdekt en is sindsdien nooit meer verdwenen. Beerepoot3 speelt gipsy jazz á la Django Reinhardt. Ed Beerepoot op sologitaar, Jeroen Walstra slaggitaar en zijn zoon Gijs op contrabas. Gitarist Django Reinhardt ontwikkelde in het genre jazz een geheel eigen stijl die hij speelde met zijn Hot Club du France. Zijn stijl kent tot op de dag van vandaag vele navolgers en vraagt van de sologitarist een grote virtuositeit. Maakt Ed Beerepoot dat waar? En dan Tea Jam. Drummer Jean Paul Borgerding en contrabassist René Rühland gaan jammen met leden van de andere bands. Als afsluiter doen ze allemaal mee. Gratis toegang. Het Oude Theehuys is te vinden op het terrein van Dijk en Duin, ingang Zeeweg.

muziek theehuis 28 augustus
Ace and the Kings
 

 

Beerepoot3
Beerepoot3

 
Een bijzonder samenspel

Zondag 4 juli, van 11.00 uur tot 13.00 uur kunt u genieten van poëzie en muziek bij Het Oude Theehuys. Het optreden wordt verzorgd door dichter Jabik Veenbaas en door de musici Dirk Zeeman (zang en gitaar) en Gerard Schilder (piano).

Jabik Veenbaas, geboren in Friesland, maar nu alweer bijna zes jaar Bakkumer, publiceerde tot nog toe vier Friestalige dichtbundels, waarvan er drie in het Nederlands werden vertaald. Hij werkt momenteel aan zijn eerste oorspronkelijk Nederlandstalige bundel. Nederlandstalige gedichten van hem werden inmiddels al gepubliceerd in bladen als de Poëziekrant, De brakke hond en Het liegend konijn. Over zijn meest recente boek, De zon, het smalle bed, mijn lichaam schreef recensent Willem Thies: ‘Jabik Veenbaas’ poëzie is beeldrijk zonder overdadig te zijn, fantasievol zonder op hol te slaan, lyrisch zonder uit de bocht te vliegen.’ Thies karakteriseerde hem verder als een aards romanticus.

Veenbaas zal tijdens zijn optreden zeker ook verzen lezen die gekleurd zijn door de omgeving van Castricum. Dirk Zeeman, een man met een prachtige, karakteristieke stem, en Gerard Schilder, begaafd pianist, spelen allebei bij de Neil Young Coverband, maar treden ook geregeld samen op. Ze zullen uiteraard liedjes ten gehore brengen van hun geliefde zanger Neil Young, maar daarnaast ook werk van de Beatles en andere pophelden.

Image

 
Kunstfietsroute vanaf Theehuys
Image

Tevens optreden Zelikob zondag 20 juni

Zelikob speelt volksmuziek, vooral klezmer. Deze muziek is ontstaan in de dorpen en getto’s van Oost-Europa waar rondtrekkende joodse troubadours, de klezmorim, speelden op bruiloften en partijen. Ook bij allerlei religieuze gebeurtenissen werd deze muziek vaak gespeeld. Tot het begin van de twintigste eeuw werd de muziek in grote delen van Europa gespeeld. Daarna is ze in de USA terechtgekomen door emigrerende muzikanten. In Europa bijna verdwenen door de vervolgingen onder Stalin en de nazi’s; vanuit Amerika weer verspreid over de wereld en nog steeds springlevend.

Klezmer herbergt de melancholie van de blues, de uitbundige vreugde van bruilofts- en dansmuziek en de mogelijkheid tot improvisatie van jazz. Het is weemoed om op te dansen en plezier om bij te huilen. De bandleden (uit Castricum, Haarlem, Heemskerk, Amsterdam en Heerhugowaard): Marjon Lindeboom klarinet, Rens van Bree basklarinet, Liesbeth de Koning accordeon, Willem Elsing accordeon, Florrie van der Kamp en Paul Zeijlemaker contrabas.

 

Image
 
<< Begin < Vorige 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10 Volgende > Einde >>

Resultaten 56 - 66 van 104
spacer.png, 0 kB
spacer.png, 0 kB
   
free joomla templates Joomla tutorials joomla themes